workshops

workshops

Ode aan de seizoenen!

Koken met seizoensproducten brengt een waaier aan nieuwe ingrediënten, smaken en bereidingswijzen met zich mee. Van kolen en knollen in de winter, over duizenden groene blaadjes in de lente, naar de overvloed van de zomer en het inmaken voor later, tot zoete groentetaarten en fermenteren in de herfst.
Wij zijn verliefd op het komen en gaan van ieder seizoen en delen graag hoe we hier steeds weer creatief mee aan de slag gaan in de keuken.

We organiseren geregeld workshops in samenwerking met lokale bio-boerderijen en (hun) -winkels. Niets mooiers dan met z’n allen aan de slag te kunnen met kraakverse gewassen temidden van zo’n inspirerend kader!

Een diepe duik . . . 

Eerder dan eenvoudigweg recepten aan te reiken, duiken we graag samen in de verschillende eigenschappen van een product, de kunst van smaken te laten ontplooien en de variatie aan kooktechnieken die je kan toepassen.
Kortom: we vertellen je niet wat je kan doen, maar hoe én waarom.

Het resultaat? Je kan creatief aan de slag in je eigen keuken, handelt met meer kennis over combinaties en kooktechnieken, durft te experimenteren en vindt plezier in het wisselende aanbod van de seizoenen!

Wat schaft de pot?

Koken met seizoensgroenten of -fruit en inmaak- of fermentatietechnieken zijn vaak terugkerende thema’s in onze workshops. We houden zowel van hartig als zoet, van dranken én gerechten, van koken voor nu én koken voor later, van basistechnieken én kookkunst voor gevorderden, van huiselijk koken voor alledag én feestelijk koken tot de pannen van ‘t dak vliegen.

Inschrijven?

Ons aanbod van reeds geplande workshops kan je vinden in onze kalender en delen we geregeld op facebook.

Nog op zoek naar een kooklustige activiteit voor jouw gezellig samenzijn?
Dit kan zowel op locatie als bij jou thuis.
Graag meer info? Hier moet je zijn!

. . . / / terug naar: aanbod