Akelei – Nieuwjaarsbrief

We ruilen onze kookpotten en pannen in voor een luisterend oor en gaan op bezoek bij de jonge boeren en winkelier van biologisch tuinbouwbedrijf Akelei. In deze blog bundelen we alle verhalen. Als kers op de taart schrijven de oprichters van Akelei, Johan en Greet, een intro en een outro. Luister je met ons mee? Zet gerust een warme mok koffie of thee en nestel je in de zetel.

Ode aan Tuinboon

Een nieuw seizoen, een nieuwe groentefiche: een Ode aan Tuinboon, ontsproten in onze vierkante-meter-moestuin die de wonderlijke veelzijdige bonen voor ‘t eerst mag ontvangen. Wij geven onze bonen nog een goeie week tijd aan de staak, maar konden ter voorbereiding van deze fiche alvast genieten van de eerste jonge snaken die je vanaf begin juni in de winkel vindt. Hoewel ‘t seizoen veelal loopt tot eind augustus, zal je ‘t zelf ondervinden: ‘t is zo snel weer voorbij!
uien vlechten

Gelaagdheid en traagheid

Ziehier de zinderende finale van onze reeks “We delen verhalen want we kunnen nu geen etentjes organiseren”. Ja hoor, wederom opgediept uit het menu- en verhalenboekje van Een Keuken Vol Liefde. In deze slotaflevering laat Jelmer je kennis maken met mevrouwtje Tijd en al haar ritmes… Een recept met uitjes sluit dit alles smaakvol af!
gefermenteerde rode ui

Fris en frivool

Tijd voor Deel 2 van onze reeks “We delen verhalen want we kunnen nu geen etentjes organiseren”. Opnieuw opgediept uit het menu- en verhalenboekje van Een Keuken Vol Liefde. In deze ‘aflevering’ neemt Hanne je even mee terug naar de herfst van 2019… Afsluiten doen we stijlvol met een recept voor gefermenteerde asperges!