ons verhaal

ons verhaal

Hanne en Jelmer ontmoetten elkaar in, jawel, een keuken! Hun gedeelde zoektocht naar ontluikende kookpassies voedde eerste afspraakjes die zich ontpopten in een bruisend liefdesverhaal. Een verhaal waarin de ruimte voor ontmoeting in de keuken zich uitbreidde, weelderig en lustig, te midden van hartverwarmende gerechten en menig kookexperiment.

Binnen Hanne en Jelmer, Koken vanuit verbinding, verenigen ze hun liefde, ervaring en passie voor seizoensgebonden koken en stellen ze deze ten dienste van jouw verhaal.

© foto’s – Toos Vergote

Hanne groeide op te midden van een rijke diversiteit aan groenten, op bio-tuinbouwbedrijf Akelei. Tijdens haar studies en werk binnen dans- en bewegingstherapie verdiepte ze haar interesse en liefde voor mensen en hun belevingswereld. Binnen de internationale jongerenconferentie Connect stortte ze zich vervolgens vol passie op het organiseren en faciliteren van evenementen, met ontmoeting en verbinding als centrale thema’s. Koken en de nieuwsgierigheid naar onze dagelijkse voeding waren reeds lange tijd op de achtergrond aanwezig, tot, onontkoombaar, de uren en de liefde in de keuken zich uitbreidden. Ann van restaurant Homblé zag Hanne’s potentieel en wist ze te strikken om te komen roeren in haar potten en pannen boordevol Gents comfort food.

Jelmer groeide op in mama’s keuken, waar verse moestuinkost, lief en leed gedeeld werden rond de tafel. Als jonge architect namen zijn lokale groentefascinaties uiteindelijk de bovenhand en ruilde hij zijn computer in voor wat potten en pannen. Gek genoeg ontlook dit eerste kookgebeuren ook binnen architectenmiddens: een tijd lang voorzag hij de collega’s van het bureau van een dagverse lunch.
In de zomer die volgde kon je hem te velde vinden met de handen in d’aarde op tal van tuinbouw-projecten. Niet veel later vervoegde hij kompanen Arno en Bliki in eethuis Lokaal, waar hij mee instond voor het reilen en zeilen van dit kleine Gentse groenteparadijs. Zijn drijfveer: mensen en (hun) verhalen samenbrengen rond de tafel, en dit vanaf het veld tot op je bord.

In de lente van 2021 verhuisden Hanne en Jelmer van de Gentse binnenstad naar de Schriekse boerenbuiten. Hier landden ze op biologisch tuinbouwbedrijf Akelei, waar ze nu wekelijks aan de slag gaan met de kraakverse groenten van eigen teelt.